tiistai 13. maaliskuuta 2012

Lauantai-ilta YESHUAn seurassa 17.3.2012

- Pidämme kokouksen yksityistiloissa ja tilaisuuteen voivat osallistua vain ne, jotka ilmoittavat sitovasti tulostaan ja myös osallistuvien henkilöiden määrästä mieluiten päivää ennen kokousta joko lähettämällä meilin osoitteeseen Yakov@luukku.com tai ilmoittamalla tekstarilla numeroon 
041 701 1447. Vastaan ilmoittautuneille ja kerron osoitteen. Voit olla myös vain aiheesta kiinnostunut vilpitön totuuden etsijä ja olet aivan yhtä tervetullut!
- Koska tilaa on rajoitetusti, niin paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Kokouksissa ei kerätä kolehtia, eikä osallistujien ole tarvis tuoda tuliaisia mukanaan.

- Uskovia ja totuutta etsiviä kiinnostavat yksilöinä hyvinkin erilaiset aiheet riippuen heidän elämäntilanteestaan ja hengellisen kasvun vaiheestaan. Siksi ilmoitan tulevan kokouksen keskeisimmän aiheen/aiheet aina etukäteen.
- Ilmoitettu aihe/aiheet eivät ole kuitenkaan "kiveen hakattuja", vaan Adonai Yeshua saakoon johtaa Pyhän Henkensä kautta jokaista kokoustamme!

- Edellä olevista syistä johtuen kävijöiden määrät vaihtelevat jonkin verran, samoin kävijät. Nämä seikat ovat rikkaudeksi, koska saamme tavata hyvinkin erilaisia ihmisiä ja rakentua yhteisestä uskostamme! 
Huomioi lisäksi tämä: Voit lukea myös seuraavia blogejani ja kommentoida niihin! 
http://www.kristinuskon-perusteita.blogspot.com/ 
(opetusta Uudesta Liitosta lyhyinä täsmäosioina)
http://yeshuahamashiachonherra.blogspot.com/ 
(sekalaista tarinaa elämästä yleensä ja valokuvia)

Aihe: Elohimin tavat kasvattaa lapsiaan

Ohjelman alustava kulku on seuraava:

- Iltapalan siunaamisen ja nauttimisen sekä keskustelujen jälkeen luemme YeHoWan siunauksen valittujen kohteiden ylle ja laulamme lauluvihosta illan aiheeseen sopivia lauluja.

- Luemme, mitä Raamatussa on opetettu Elohimin tavoista kasvattaa lapsiaan. 

A. Vanhassa Liitossa ilmenneitä tapoja, kuinka YeHoWaH kasvatti valittujaan: 

- Lukiessamme Vanhan Liiton Kirjoituksia (VLK), huomaamme sen seikan, että YeHoWaH kasvatti valittujaan eri aikakausina eri tavoin. Patriarkkojen aikaan Aabrahamista Moosekseen valittuja käsiteltiin hyvinkin yksilöllisesti. Aabraham joutui käymään läpi hyvin suuria uskonkoetuksia, joista suurin oli YeHoWan vaatimus, että tämän pitää uhrata ainokainen poikansa Iisak polttouhrina Moorian maassa sillä vuorella, joka nykyisin tunnetaan nimellä Golgata ja jossa Elohim noin 2000 vuotta myöhemmin itse uhrasi oman Poikansa koko maailman syntien edestä. YeHoWan enkeli esti Aabrahamia tappamasta poikaansa Iisakia ja uhraamasta tätä polttouhrina YeHoWalle. Tapauksen johdosta YeHoWaH siunasi Aabrahamin siemenen ja tähän uskovat ihmiset kaikissa kansoissa.

- Iisakin poika, Jaakob, jolle Korkein antoi lupauksen Aabrahamin perillisen siunauksesta ja joka viekkaudella anasti veljeltään Eesaulta esikoisuuden ja esikoisen siunauksenkin, joutui pakenemaan murhaa puuskuvaa veljeään yksinään vieraalle maalle ja palvelemaan siellä orjan tavoin yhteensä 20 vuotta enoaan Laabania, jonka jälkeen YeHoWaH käski enkelinsä kautta Jaakobia perheineen palaamaan takaisin luvattuun maahan isänsä ja veljensä luo.

- Myös Jaakobin eniten rakastamaa poikaa, Joosefia kasvatettiin hyvin suurten koettelemusten kautta. Hänet  aiottiin ensin tappaa, mutta sen sijaan hänet myytiinkin orjaksi Egyptiin matkalla olevaan karavaaniin ja hän joutui syyttömästi viettämään vuosia vankilassa, josta YeHoWaH lopulta korotti hänet Egyptin faaraon ylimmäksi valtiomieheksi ja veljiensä ruhtinaaksi, joka piti koko isänsä perheen elossa 7-vuotisen nälänhädän aikana. 

- Mooses, ollessaan 3 kk ikäisenä Niilivirrassa kaisla-arkussa, pelastettiin muutoin varmalta kuolemalta faaraon tyttären ottolapseksi ja hänet kasvatettiin faaraon hovissa kaikkeen Egyptiläisten viisauteen. Surmattuaan egyptiläisen miehen, joka pahoinpiteli juutalaista orjaa, joutui hän  40-vuotiaana pakenemaan muukalaisena Midianin maalle, jossa hän toimi 40 vuotta lammaspaimenena. Vasta sitten YeHoWaH kutsui hänet orjuudessa elävän valitun kansansa Israelin vapauttajaksi, jossa tehtävässä Mooses menestyikin erinomaisesti!

- Enkelien toimesta säädetyn ja Mooseksen kautta toteutetun Lakiliiton aikana Lain säädökset määräsivät paljon aiempaa tarkemmin, miten kunkin israelilaisen tuli syntyä, elää ja kuolla. Tuomarien, kuningasten ja Vanhan Liiton kuningasten ja profeettojen aika osoitti, etteivät israelilaiset kyenneet elämään Lain vaatimalla tavalla ja siksi YeHoWaH ilmoitti jo noille profeetoille, että Hän tulee tulevaisuudessa tekemään israelilaisten ja valittujensa pakanain kanssa Uuden Liiton, mikä merkitsi sitä, että Vanha Liitto purkautui Uuden Liiton astuttua voimaan.

- Lainaan tähän vain yhden kohdan VLK:sta osoitukseksi YeHoWan kasvatustavoista koskien Israelia:
5. Ms. 8:5 Tiedä siis sydämessäsi, että YeHoWaH, sinun Elohimisi, kasvattaa sinua, niin kuin isä kasvattaa poikaansa. (Voisin jatkaa siihen näin: …ja niin kuin äiti kasvattaa tytärtänsä.)
- Sama kasvatusmenetelmä Hänellä on Uuden Liitonkin aikana, joten olkaamme Hänelle kiitolliset siitä!

- Tässä vaiheessa rukoilemme klo 18 rukousaiheet erillisen listan mukaisesti, samoin muut akuutit aiheet. 


B. Elohimin tavat kasvattaa meitä Uuden Liiton valittuja lapsinaan. 


- Yeshua julisti pelastuksen suurta ilosanomaa kaikille juutalaisille/israelilaisille, mutta kutsui lähelleen heistä vain ne, jotka taivaan Isä oli etukäteen tuntenut ja säätänyt osallisiksi iankaikkisesta elämästä Poikansa yhteydessä. Poikkeuksen muodosti Juudas Iskariot, josta tuli kavaltaja, koska valitsi Herrakseen Mammonan Yeshuan sijaan. Juudas myi Mestarinsa 30:stä hopearahasta. Kuolleista ylösnoustuaan Yeshua käski apostoleja mennä julistamaan pelastuksen suuri ilosanoma kaikessa maailmassa todistukseksi kaikille kansoille lisäten tämän: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” (Mark. 16:15-16)

- Taivaan Isän etukäteen tekemä valinta pelastetuiksi tulevista selviää seuraavista jakeista: 
(Room. 8:28-30)
28. Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Elohimia rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. 29. Sillä ne, jotka hän on edeltä tuntenut, hän on myös edeltä määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa; 30. mutta jotka hän on edeltä määrännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.
- Huomaamme noista jakeista, että edeltä tunnettujen yhteinen tunnusmerkki on rakkaus Elohimia kohtaan.

- Luemme hyvin mielenkiintoisen kohdan noiden jakeiden jatkoksi: (Ef. 1:10b-12)
10b. (Yeshua HaMashiach’n Isä) oli yhdistävä Messiaassa yhdeksi kaikki, mitä on taivaissa ja mitä on maan päällä. 11. Hänessä me myös olemme saaneet perintöosan, ollen siihen edeltä määrätyt hänen aivoituksensa mukaan, hänen, joka vaikuttaa kaikki oman tahtonsa päättämän mukaan, 12. että me olisimme hänen kirkkautensa kiitokseksi, me, jotka jo edeltä olimme panneet toivomme Messiaaseen.
- Tuo edeltä toivonsa paneminen Messiaaseen viittaa siihen, että kaikki ihmissielut on koeteltu jo menneisyydessä.

- Luemme samasta aiheesta lisää: (Ilm. 13:7-8)
7. Ja sille (Ilmestyskirjan Pedolle) annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot.
8. Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.
- Huomaamme jakeesta 8, että pelastukseen valitut ovat valitut siihen jo hamasta maailman perustamisesta asti!

- Luemme vielä seuraavan kohdan eräistä pelastukseen säädetyistä valituista pakanoista: 
(Ap.t. 13:48)
Sen kuullessansa pakanat iloitsivat ja ylistivät Adonain sanaa ja uskoivat, kaikki, jotka olivat säädetyt iankaikkiseen elämään.” – Säätäminen vahvistaa pelastuksen pysyvyyttä, vaikka meidän tuleekin kilvoitella!

- Luemme lopuksi kohdan, missä kerrotaan millä tavoin Elohim kasvattaa meitä lapsinaan taivasta varten:
(Hebr. 12:3-11) 3. Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. 4. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan, 5. ja te olette unhottaneet kehotuksen, joka puhuu teille niin kuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Elohim kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; 6. sillä jota Elohim rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa". 7. Kuritukseksenne te kärsitte; Elohim kohtelee teitä niin kuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? 8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia. 9. Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme? 10. Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään. 11. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut. (Toki Elohim kasvattaa meitä myös hellemmillä tavoilla, mutta nehän me jo tunnemmekin :)

Pohdimme, että olemmeko muistaneet aina kiittää Elohimia myös kurituksesta ja ottaneet siitä opiksemme?

Löydämme hienoja neuvoja oikeaan suhtautumiseen esim. Psalmista 107. Sopii iltapalaksi :)

Lopuksi henkilökohtaista rukouspalvelua tarpeen mukaan.


Tilaisuus päättyy noin klo 21, viimeistään klo 22. (Saa lähteä halutessaan jo aiemminkin!)

(Yhteinen rukouslista on päivitetty. Lista ei löydy blogeista)


~~~ Kiitos mukana olostasi ja rakentumisesta yhteisestä uskosta! ~~~

...

Ensi lauantaina 24.3., jos Yeshua suo, on aiheena:

Elohim puhuu unienkin kautta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti