tiistai 27. maaliskuuta 2012

Lauantai-ilta YESHUAn seurassa 31.3.2012

- Pidämme kokouksen yksityistiloissa ja tilaisuuteen voivat osallistua vain ne, jotka ilmoittavat sitovasti tulostaan ja myös osallistuvien henkilöiden määrästä mieluiten päivää ennen kokousta joko lähettämällä meilin osoitteeseen Yakov@luukku.com tai ilmoittamalla tekstarilla numeroon 
041 701 1447. Vastaan ilmoittautuneille ja kerron osoitteen. Voit olla myös vain aiheesta kiinnostunut vilpitön totuuden etsijä ja olet aivan yhtä tervetullut!
- Koska tilaa on rajoitetusti, niin paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Kokouksissa ei kerätä kolehtia, eikä osallistujien ole tarvis tuoda tuliaisia mukanaan.

- Uskovia ja totuutta etsiviä kiinnostavat yksilöinä hyvinkin erilaiset aiheet riippuen heidän elämäntilanteestaan ja hengellisen kasvun vaiheestaan. Siksi ilmoitan tulevan kokouksen keskeisimmän aiheen/aiheet aina etukäteen.
- Ilmoitettu aihe/aiheet eivät ole kuitenkaan "kiveen hakattuja", vaan Adonai Yeshua saakoon johtaa Pyhän Henkensä kautta jokaista kokoustamme!

- Edellä olevista syistä johtuen kävijöiden määrät vaihtelevat jonkin verran, samoin kävijät. Nämä seikat ovat rikkaudeksi, koska saamme tavata hyvinkin erilaisia ihmisiä ja rakentua yhteisestä uskostamme!

                         
Huomioi myös tämä: Voit lukea myös seuraavia blogejani ja kommentoida niihin meilin kautta! 
http://www.kristinuskon-perusteita.blogspot.com/ 
(opetusta Uudesta Liitosta lyhyinä täsmäosioina)
http://yeshuahamashiachonherra.blogspot.com/ 
(sekalaista tarinaa elämästä yleensä ja valokuvia) 
http://koti-srk-tku.blogspot.com/
(Apostolinen seurakunta, joka kokoontuu säännöllisesti kodeissa)

AiheKorkeimman pyhien vainot

Ohjelman alustava kulku on seuraava:

- Iltapalan siunaamisen, nauttimisen ja keskustelujen jälkeen luemme YeHoWan siunauksen valittujen kohteiden ylle ja laulamme lauluvihosta illan aiheeseen sopivia lauluja. Opettelemme myös uusia lauluja.

- Luemme, mitä Raamatussa on opetettu Korkeimman pyhiä kohtaavista vainoista.

A. Vanhassa Liitossa kerrottuja esimerkkejä, miten Korkeimman pyhiä on vainottu ja yhä vainotaan: 

- Korkeimman eli ElElyon’in pyhiksi on Vanhassa Liitossa kutsuttu vain valittua kansaa eli Israelia ja tähän liittyneitä pakanakäännynnäisiä eli proselyyttejä.

- Yksi silmiinpistävimmistä yksilöä kohdanneesta vainosta kohtasi Jobia, jota El’Elyon antoi saatanan koetella äärimmäisyyksiin asti ja Job kesti koetukset ja Elohim siunasi hänen elämänsä loppupuolta kaksinkertaisella siunauksella verrattuna hänen elämänsä alkupuoleen, joka kesti 70 vuotta. Job onkin meille loistava esikuva syyttömästi kärsineestä Vapahtajastamme.

- Myös Vanhan Liiton profeettoja vainottiin ja monet heistä tapettiin siksi, että he olivat vanhurskauden saarnaajia ja kehottivat synteihin langenneita tekemään parannus elämässään. Monet syntiset alkoivat vihata heitä siksi, että profeetat olivat heille tuomion saarnaajia, koska he vaativat syntisiä parannukseen, mitä nämä eivät tahtoneet tehdä.

- Perimätiedon mukaan profeetta Jeremia laitettiin onttoon puuhun, mikä sahattiin keskeltä halki ja Adonai Yeshuan mukaan profeetta Sakarja kivitettiin kuoliaaksi alttarin ja temppelin välille. Vanhan Liiton (VL) kansalle juutalaisille ja israelilaisille on ennustettu VL:ssa erityistä suuren ahdistuksen aikaa nimellä ”Jaakobin ahdistus” aivan aikakausien lopulla, johon pian siirrymme.

- Vanhan Liiton viimeisen profeetan, Johannes Kastajan, pää lyötiin miekalla poikki. Siitä, mitä tulee tapahtumaan noiden vainojen jälkeen, on profeetta Daniel kirjoittanut näkyjään. Lainaan niistä vain kaksi kohtaa lyhennellen:

1) Dan. 12:1-3 1. Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat. 2. Ja monet maan tomussa makaavista heräävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. 3. Ja taidolliset loistavat, niin kuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niin kuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

2)  Dan. 7:24-27 24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta. 25. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26. Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti. 27. Ja kuningaskunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen kuningaskuntansa on iankaikkinen kuningaskunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset."
- Tässä vaiheessa rukoilemme klo 18 rukousaiheet erillisen listan mukaisesti, samoin muut akuutit aiheet. 
       
B. Uuden Liiton kautta annettuja opetuksia ja profetioita meitä kohtaavista ahdistuksista ja vainoista.

- Kuten viime lauantaina kävi ilmi, johtuvat Israelia kohtaavat vainot siitä, että tuosta kansasta syntyi valittu ase, Adonai Yeshua HaMashiach HaNostri, Korkeimman eli El’Elyonin Poika ihmiseksi ja kukisti perkeleen vallan.

- Yeshua kertoi meille omilleen etukäteen sen, että me tulemme kohtaamaan ahdistusta ja vainoa mikäli tahdomme elää jumalisesti Häntä seuraten.”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha.Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä, sillä minä olen voittanut maailman! Joh. 16:33

- Huomaamme saatanan vihanneen aivan erityisesti alkuseurakunnan apostoleja, sillä heistä kaikki muut kärsivät väkivaltaisen kuoleman, paitsi apostoli Johannes. Perimätiedon mukaan Johanneskin yritettiin keittää kiehuvassa öljyssä, mutta se ei tehonnut häneen, joten hänet jätettiin eloon. Syy Johanneksen eloonjäämiseen johtui siitä, että häntä ei oltu tuolloin vielä karkotettu Patmos saaren luolaan, jossa hän näki näyt, joista Ilmestyskirja koostuu.
- Luemme Adonai Yeshuan evästeet omilleen: Joh. 16:2 He erottavat teidät synagogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Elohimille. Lisäksi tämä: Joh. 15:20 Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi.' Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.

- Syy meitä kohtaaviin vainoihin on siinä, että meidät on kutsuttu yhdessä Adonai Yeshuan kanssa viemään pelastuksen suurta ilosanomaa kaikille ihmisille Vapahtajamme Golgatan ristillä saavuttamasta ikuisesta voitosta, kun Hän oman kuolemansa kautta kukisti sen, jolla oli kuolema vallassaan se on perkeleen. Ollessamme Adonai Yeshuan työtovereita, olemme täydessä sotatilassa perkelettä ja tämän langettamia henkiolentoja vastaan!

- Ahdistuksista, vainoista ja kärsimyksistä on meille myös hyötyä, sillä niiden kautta Elohim teki myös meidän pelastuksemme päämiehen, Adonai Yeshuan täydelliseksi. Elohim tekee myös meidät täydellisiksi vain samankaltaisten ahdistusten, vainojen ja kärsimysten kautta. Luemme tästä kohdan Hebr. 11:35-40
 35. On ollut vaimoja, jotka ylösnousemuksen kautta ovat saaneet kuolleensa takaisin. Toiset ovat antaneet kiduttaa itseään eivätkä ole ottaneet vastaan vapautusta, että saisivat paremman ylösnousemuksen; 36. toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta; 37. heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä - 38. he, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle -; he ovat harhailleet erämaissa ja vuorilla ja luolissa ja maakuopissa. 39. Ja vaikka nämä kaikki uskon kautta olivat todistuksen saaneet, eivät he kuitenkaan saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu; 40. sillä Elohim oli varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he ilman meitä pääsisi täydellisyyteen.

Voit lukea lisää tästä aiheesta seuraavasta linkistä ja siitä Osa 8: Vainojen tarkoitus

Pohdimme, että miten me voimme valmistautua tuleviin ahdistuksiin ja vainoihin?

Löydämme hyvän neuvon Adonai Yeshuan opetuksesta: ”Olkaa varuillanne, valvokaa ja rukoilkaa!” Mark. 13:33

Lopuksi henkilökohtaista rukouspalvelua tarpeen mukaan.


Tilaisuus päättyy noin klo 21, viimeistään klo 22. (Saa lähteä halutessaan jo aiemminkin!)

(Yhteinen rukouslista on päivitetty viime kokouksen jälkeen. Lista ei löydy blogista)


~~~ Kiitos mukana olostasi ja rakentumisesta yhteisestä uskosta! ~~~

...

Ensi lauantaina 7.4., jos Yeshua suo, on aiheena:

Apostolinen seurakunta
     
Ps. Siihen tämä kokoussarja päättyy. Kokoukset jatkuvat erilaisina sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti